• Διεύθυνση: Γριμπιλιανά ΤΚ 73006, Κολυμβάρι, Χανιά Κρήτη
  • Τηλέφωνο: 2824084013
  • Email: info@sclopa.gr
  • Διεύθυνση: Γριμπιλιανά ΤΚ 73006, Κολυμβάρι, Χανιά Κρήτη
  • Τηλέφωνο: 2824084013
  • Email: info@sclopa.gr

Το ταξίδι ξεκινά εδώ!

Sclopa the Laography Project

3 αιώνες ζωής, μια μικρή ιστορία από έναν τόπο με σημάδια ανθρώπινης ζωής και εξέλιξης από την Yστερομινωική εποχή.

H Σclopa the Laography Project στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού των Γριμπιλιανών είναι το αποτέλεσμα μιας γενναίας προσπάθειας αναπαλαίωσης ενός οικήματος που χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα και διαθέτει 5 δωμάτια και σουίτες.

Η αναπαλαίωση πραγματοποιήθηκε με σεβασμό στην ταυτότητα του κτηρίου και διάθεση διάσωσης κάθε στοιχείου της. Την αναπαλαίωση, διατήρηση και ανάδειξη των λαογραφικών & αρχιτεκτονικών στοιχείων του ξενώνα υπογράφει ο Ιστορικός-Αρχαιολόγος Φαγάς Στέλιος.

Όλα τα λαογραφικά και αρχαιολογικά στοιχεία της Sclopa The Laography Project βρίσκονται στο τρίγλωσσο φωτογραφικό βιβλίο που υπογράφει ο Φαγάς Στέλιος. Το βιβλίο δίνεται δωρεάν στους επισκέπτες μας και τους βοηθά να ξεναγηθούν στη Sclopa. Δείτε περισσότερα εδώ

Καλώς ορίσατε !

Η Σκλώπα

Η σκλώπα είναι ενδημικό πτηνό της Κρήτης. Πρόκειται για μέλος της βιολογικής τάξης των Γλαυκόμορφων (Strigiformes). Οι γλαύκες έχουν ιδιαίτερη μορφή, η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες ενός νυκτόβιου θηρευτή. Μεγάλο πρόσωπο με τα μάτια τοποθετημένα μπροστά και ράμφη κυρτά και γαμψά. Το όνομα σκλώπα ή σκουλούπα είναι ηχομιμητικό της φωνής του πουλιού. Η σκλώπα-κουκουβάγια θεωρείται ιερό πτηνό της αρχαιότητας αφού είναι το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, της θεάς της σοφίας, των γραμμάτων και των τεχνών. Καλώς ήρθατε στη Σclopa!

Τα Γριμπιλιανά

Ο οικισμός των Γριμπιλιανών παρουσιάζει σημάδια κατοίκησης από την Υστερομινωϊκή III περίοδο(1400-1100 π.Χ.). Κατά την ενετοκρατία και την τουρκοκρατία αποτέλεσε τοποτηρητήριο των Ενετών & των Οθωμανών χάρη στην προνομιακή του θέση και έτσι σε μεγάλο βαθμό ο οικισμός αποκτά ήδη από τότε τη μορφή που τον συναντάμε σήμερα. Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του οικισμού, ο οποίος διατηρείται σε μεγάλο βαθμό με τα λίθινα κτήρια με τα δώματα, τις μεγάλες αυλόπορτες με τις καμάρες και τα στενά σοκάκια που εξυπηρετούν μόνο πεζούς και δίκυκλα διαμορφώνουν μια αυθεντική μποέμικη – νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Ειδικές περιστάσεις

Τοποθεσία – Προορισμοί - Φύση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Γριμπιλιανά ΤΚ 73006,
Kolympari, Chania Crete

Ωράριο

10:00 AM – 22.00 PM
Monday – Sunday

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2824084013
Email: info@sclopa.gr

Βρείτε μας

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19

Contact Us

Info - Reservations

    Contact us and we will respond you shortly